MeRSZ, Szotar.net, AKJournals, Akadémiai Digitális Archívum adatbázisok távoli eléréséről!


A vészhelyzet ideje alatt kiemelt szerepet kap az online adatbázisok távoli elérése, ezért az eduID-s azonosítás mellett lehetővé teszi az Akadémiai Kiadó Zrt. a távoli használatot más módon is - a MeRSZ, a Szotar.net, az AKJournals, valamint az Akadémiai Digitális Archívum adatbázisok kapcsán.

 

Idézet az Akadémiai Kiadó Zrt.-től  kapott levélből:

MeRSZ: www.mersz.hu

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül olvassák a MeRSZ-ben elérhető műveket. A https://shibboleth.mersz.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük az adatbázist 2020. április 30-áig.

A https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a művekhez április végéig.

 

szotar.net: www.szotar.net

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják szótárainkat. A https://shibboleth.szotar.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük szótárainkat 2020. április 30-áig.

A https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a szótárakhoz április végéig.

 

Akadémiai Kiadó folyóiratok: https://akademiai.com/

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják folyóiratainkat. A https://akademiai.com/action/ssostart oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztráció nélkül

A Kiadó legtöbb folyóiratát* teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tettük a https://akademiai.com oldalon 2020. április 30-áig.

*A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaink továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.


Akadémiai Digitális Archívum

Március 23-ától a Szaktárs portálon (https://www.szaktars.hu/akademiai/) már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.

Amennyiben a hazai rendkívüli állapot úgy kívánja, a hozzáférési időszakot meghosszabbítjuk, kérjük, kövessék hírleveleinket és Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/akademiaikiado/) további információkért.