2019.11.21. Duális képzéssel egybekötött konferencia


A Képzők képzése programmal egybekötött szakmai konferencia a duális képzés fejlesztése érdekében.A Soproni Egyetem – az Egyetemi Duális Képzési Tanács szervezésében – a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar és a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar közreműködésével 2019. november 21-én a duális képzésében részt vevő vállalati és egyetemi mentorok és hallgatók részvételével szakmai konferenciát tartott.

A szakmai tanácskozáson az Oktatási Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Duális Képzési Tanács képviselői mellett számos duális illetve szakmai gyakorlati képzésben együttműködő vállalat képviseltette magát. A megnyitón Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere kiemelte a térség gazdaságának fejlődése, valamint a gyakorlatorientált felsőfokú képzés fontosságát. A minőségi szakemberképzés közös érdekünk, melynek elérésében a duális képzés megfelelő kereteket biztosíthat, mind mérnöki, mind gazdasági területeken.

A konferencia elsődleges célja volt, hogy olyan felületet biztosítsunk a duális képzésben részt vevő felek számára, ahol az aktuális információk mellett a képzési rendszer kihívásairól, gyakorlati tapasztalatairól és jövőbeli irányairól is véleményt cserélhessenek.

 

A képek megtekinthetők itt >>

 

További információk:

https://www.sopronmedia.hu >>

A konferencia programja >>

A rendezvény az EFOP-3.5.1-16-2007-00012 sz. projekt támogatásával valósult meg.