Valétálás 2022. május 14-én

A Soproni Egyetem 2022.05.14-én, szombaton tartja, selmeci hagyományok szerint élő karainak valétálását.

Az ünnepi esemény 18.45.-kor kezdődik a Soproni Egyetem B épülete előtt, ahol az V. éves erdész valétaelnök búcsúzó beszédét követően a tisztség átadására kerül sor, majd a Soproni Egyetem dékánjai és végül rektora mondja el díszbeszédét. A menet várhatóan 19.45-től, a főépület hagyományos rektori kapunyitását követően, a szalamander vezetésével a következő útvonalon halad: 

Bajcsy-Zsilinszky út – Béke út – Kettős vasúti átkelő – Frankenburg út – Deák tér menetirány szerinti oldala (páratlan oldal) – Erzsébet utca – Széchenyi tér – Várkerület – Előkapu – Fő tér

A menet a Fő térre előreláthatólag 20.45-kor érkezik, ahol dr Farkas Ciprián Sopron polgármestere búcsúzik a diákságtól.

A Soproni Egyetem búcsúzó hallgatói ebben az időszakban kérik a közlekedők türelmét.

A valétálás régi, hangulatos hagyománya, hogy a menet útvonalán lakó városi polgárok egy-egy gyertyát helyeznek ki az ablakukba, jelképesen búcsúzva a végzős hallgatóktól. A valétálók tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, az idei évben is gyújtson egy gyertyát a szalamander érkezésekor szombat este.