AKJournals, MeRSZ, Szotar.net tájékoztató

 

Tájékoztató az egyetemünk számára is elérhető Akadémiai Kiadó AKJournals, MeRSZ és Szotar.net szolgáltatásairól.


AKJournals

Az EISZ Nemzeti Programmal kötött Open Access megállapodásunk ingyenes publikálást tesz lehetővé az előfizető intézményekből érkező szerzők számára meghatározott folyóiratainkban. Köszönjük, ha felhívja kollégái figyelmét erre a lehetőségre!

Így az előfizetési díjakból részben fedezhetik az intézményükben dolgozó szerzők nyílt hozzáférésű publikálásának költségeit.

akjournals.com


MeRSZ

Publikálás a MeRSZ-en. Szeretnénk, ha előfizetőink nem csak használói, de aktív formálói is lennének a MeRSZ-nek. 2020-tól az éves előfizetési díj az 1. intézményi kategóriában 5, a 2.-ban 10, a 3.-ban 20, a 4.-ben 30, az 5.-ben 40 új mű digitális publikálási költségét is tartalmazza teljes körű kiadói gondozással. A részletekről kérjük, érdeklődjön a mersz@mersz.hu e-mail címen.

mersz.hu


MeRSZ applikáció

A MeRSZ applikációban lehetőség van eduID azonosítással is belépni, így az eduID képes intézmények hallgatói az alkalmazással is bárhol és bármikor használhatják az intézményük által előfizetett szolgáltatást.

MeRSZ applikáció Apple Store

MeRSZ applikáció Goole Play

MeRSZ applikáció Microsoft Store

Az aktuális címlista letölthető itt >>>


Szotar.net

A MeRSZ-hez hasonlóan a szotar.net mobilapplikációban is lehetőség van már az eduID-s azonosításra, így a hallgatók a mobiljukon is kényelmesen hozzáférhetnek az intézményük által előfizetett szótárakhoz.

szotar.net

szotar.net applikáció Apple Store

szotar.net applikáció Goole Play

A Microsoft Office programokba beépített szótárakat egyre többen használják és szeretik. A szótárak Wordben, Excelben vagy PowerPointban a jobb oldalon jelennek meg, nem kell megnyitnunk külön böngészőablakot.*

(*Ez a lehetőség a Microsoft Áruházból telepíthető, pl. Microsoft Office Word: Beszúrás menü –> Áruház –> a keresőmezőbe be kell írni a „szótár” keresőszót, majd hozzáadni a Szotar.net online szótárt. )

2019. szeptember végétől ismét bővül a szótári adatbázis: megjelenik a Magyar–szlovén szótár. 2020-tól pedig az angol és a német kéziszótárak bővülnek friss, új tartalommal: nagy mennyiségű új szócikkel, új jelentésekkel.

A jelenleg elérhető szótárak listája elérhető itt >>>